Sales tips & tricks

begrijp de pijnpunten van je prospect

Verkopen is vooral luisteren en minder praten

Onze prospects hebben een belangrijk belang: het oplossen van hun problemen. Door te praten over hoe mooi je product of dienst is, zul je niet ver komen. Hoe profiteert je prospect van jouw product of dienst?

Gebruik elke interactie met een prospect om vragen te stellen en zo hun grootste pijnpunten te identificeren, zoals:

Wat maakt het verschil?

Verdiep je in de situatie van de prospect

Kunt u mij helpen uw bedrijfsproces een beetje beter te begrijpen?

Begrijp de bedrijfsprocessen van je prospect. Blijf ook doorvragen en vraag om een bevestiging zodat je zeker weet dat je de situatie begrijpt. Alleen dan kan je verder naar de volgende vraag.

Wat zijn de grootste zorgen en hindernissen waarmee u wordt geconfronteerd?

Breng voor jezelf de uitdagingen/problemen in kaart waar je prospect mee te maken heeft. Vraag ook hier om een bevestiging of je het goed hebt begrepen en zorg ervoor dat je alle uitdagingen/problemen hebt gehoord.

Wat zijn uw verwachtingen van de oplossing?

Laat de prospect zijn/haar verwachting voor het oplossen van de uitdagingen/problemen vertellen. Hierdoor krijg je in feite te horen wat precies de wensen zijn en jij kan tijdens je pitch hierop inspelen met je oplossing.

Als u een bepaald probleem zou oplossen, hoeveel beter zou het dan voor u zijn? Hoe komt het?

Door deze vraag te stellen, laat je de prospect zelf nadenken en vertellen wat er voor het bedrijf zou verbeteren nadat jij je oplossing hebt uitgevoerd.

Laat zien dat je de obstakels van je prospect begrijpt

Het is belangrijk dat je actief luistert naar de antwoorden van de prospect. Te vaak zijn verkopers zo bezig met pushen en verkopen dat ze vergeten dat de beste verkopers soms meer luisteren dan praten. Zo leer je niet alleen veel over je prospect, maar ook over je eigen product of dienst en hoe je dit beter kunt verkopen.

Bied een oplossing gericht op de pijnpunten van de koper. Verkooppraatjes werken het beste wanneer je potentiële klanten laat zien dat je hun obstakels begrijpt en dat jouw product of dienst deze problemen voor hen kan oplossen.

Haal meer uit je verkoopgesprekken

stay tuned

Meld je nu aan om op de hoogte te blijven van onze sales tips & tricks

Copyright 2023 © All rights Reserved. Design by MÄSTARE GROEP