Wat is beter? Telemarketing of online marketing?

 

De grote discussie van de laatste jaren….. Wat is beter… Telemarketing of online marketing? Er is een groep die beweert dat telemarketing ouderwets is en niet meer van deze tijd is. En er is een groep die zweert bij telemarketing, omdat het direct en persoonlijk is. En er is voor beiden iets te zeggen. Lees deze blog en bedenk eens wat jouw mening is na afloop. 

Online aanwezigheid

Iedereen is tegenwoordig online. En dat biedt een mooie mogelijkheid voor bedrijven om zich te profileren op social media. Je bent aanwezig waar jouw doelgroep zich bevindt. Je laat op een professionele manier zien wie jouw bedrijf is en waarom jouw bedrijf bepaalde oplossingen kan bieden voor bepaalde problemen. Bovendien kan je het dialoog aangaan met je (potentiële) klanten. En allemaal op het moment en vanaf de plek dat het de klant of prospect uitkomt.  

Als je alle tijd die wij spenderen omrekent in de jaren van ons leven, zijn wij gemiddeld 5 jaar en 4 maanden bezig met social media. En dat is zonder de 1 jaar en 3 maanden die wij spenderen aan berichten versturen met bijvoorbeeld Whatsapp. Even voor de beeldvorming, met de tijd die wij spenderen aan social media kan je 32 keer naar de maan reizen en weer terug. Het is dus niet zo gek dat alle bedrijven zich zo richten op social media. Want daar zijn hun klanten en prospects.  

Telemarketing

Telemarketing (en wij praten in dit blog over b2b) is uitgaande marketing. Prospects worden gericht benaderd per telefoon om je bedrijf te introduceren en te presenteren. Het voordeel van telemarketing is dat er persoonlijk gesproken wordt met de prospect en, zeker met de wat complexere diensten/producten, kan er beter uitgelegd worden waarom jouw diensten/producten een oplossing kunnen zijn voor de problemen van jouw prospect. Je kan vragen en tegenargumenten overigens direct beantwoorden.  

Telemarketing, mits correct uitgevoerd, wordt zelfs weer de meest efficiënte vorm van leadgeneratie genoemd, omdat iedereen zich stort op de online marketing. Telemarketing wordt minder ingezet en daardoor weer efficiënter. 

Conclusie

Dus wat is er nu beter…. telemarketing of online marketing? Eigenlijk zijn dit 2 hele verschillende benaderingsvormen en marketing tools. En allebei zorgen ze voor betere resultaten. Wij zijn er sterk van overtuigd dat deze twee vormen van marketing elkaar zelfs enorm versterken. Bedenk eens dat wanneer je via online marketing succesvol bent en je leads ontvangt, je in de meeste gevallen toch de telefoon moet pakken om de lead op te volgen. En doe je dat niet snel genoeg, heb je een grote kans dat de prospect al voor een ander heeft gekozen. En wat een toegevoegde waarde heeft social media en het internet voor telemarketing! Zo kan er gerichter worden gebeld en van tevoren de problemen in kaart gebracht worden, waar jij als bedrijf een oplossing voor hebt.  

Een slimme ondernemer, manager, of marketeer zet dus in op meerdere vormen van marketing om zo de meest optimale resultaten te behalen.   

 

Maak vandaag een start met het vergroten van je klantenbestand 

Wil je meer weten over hoe wij je kunnen helpen bij het vergoten van jullie klantenbestand en hoe wij het uitbesteden van telemarketing toegankelijk maken voor kleine en middelgrote bedrijven met een klein marketingbudget? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij bespreken graag jullie toekomstdoelen en laten zien welke successen jullie kunnen behalen.

 

bevalt dit artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

laat een reactie achter

Direct antwoord op je vragen

Bel nu: 085-130 75 29
Email: sales@mastare.nl
Weena 505 (Gebouw Delftse Poort)
3013 AL Rotterdam
Piet Heinkade 55 (Gebouw UP)
1019 GM Amsterdam
Ma-Vr 09:00 - 17:30

Jouw sales is onze business

MÄSTARE Rotterdam

MÄSTARE Amsterdam